Onze fluitenmakers

Bij nativeamericanflute.nl gaat het om de spirit van de fluiten. Toewijding tot het vak van fluiten maken en verbinding met de cultuur en het spirituele erfgoed van de Native Americans. Daarom zijn we op zoek gegaan naar mensen die met toewijding en liefde hun fluiten maken. En die de Native American Style Flutes op een ambachtelijke wijze bouwen. Fluitenmakers voor wie het maken van een Native Flute net zo’n passie is, als het spelen ervan voor ons een passie is. Op deze pagina vind je meer informatie over de ambachtslieden achter onze prachtige fluiten.

Prana Flutes – Raffaello Hendrickx

Prana Flutes is het merk van fluitmaker Raffaello Hendrickx uit België. Raffaello kreeg ooit tijdens een spirituele ceremonie een visioen van een figuur met lange haren die fluit voor hem speelde. Een aantal jaar later kwam hij op een boerderij een beeld tegen van de inheemse god Kokopelli en hier herinnerde direct zijn visioen. Al snel leerde hij meer over de Native American Flutes en hier startte de prachtige reis van Prana Flutes.

Nu vele jaren verder heeft Raffaello in Peru gewoond waar hij zijn bedrijf gestart is en het vak geleerd heeft. Ondertussen is hij weer terug naar België verhuisd en zo zijn onze paden gekruist.

Het woord Prana komt uit de Hindu en Yoga wereld, waar het “vayu” of ook wel “wind” betekent. Daarnaast betekent Prana ook “levenskracht” en “adem”.

Prana Native American Flutes
Prana Native American Flutes
Prana Native American Flutes

Greenwood Flutes – Toni Nachtbauer

Een fluitmaker waar organisch contact mee is ontstaan is Toni Nachtbauer van Greenwood Flutes. Een fluitenmaker die ruim 12 jaar toegewijd is aan het maken van de Native American Style Flutes. 

Voornamelijk gebruikt hij regionale/ Europese houtsoorten. Net als Wouter, kwam Toni “per toeval” de Native Flute tegen. En werd hij op slag verliefd. Naast de Native Flute is de didgeridoo sindsdien een trouwe metgezel voor hem geworden. Toni’s reis begon ooit nadat hij een fluit uit Amerika wilde laten overkomen. Dit was een lastig proces merkte hij… en in zijn geval kwam de fluit nooit aan. 

De motivatie en de aantrekkingskracht tot de fluit zetten hem ertoe aan, om alles machtig te worden en zelf prachtige, heldere fluiten te gaan creëren. En dat is hem meer dan gelukt! Een selectie van zijn vakmanschap vind je terug in onze shop. Naast Native American Flutes voelt Anthony ook veel passie voor de didgeridoo.

flute
anthony nachbauer
Flutes van Anthony nachbauer

Denis Diarov Flutes

Via Instagram zijn wij in contact gekomen met een bekende fluitmaker uit Rusland. Denis Diarov. Denis werkte als Wiskunde docent op een middelbare school maar voelde sinds jongs af aan al dat hij iets met muziek wilde doen. Hij is uiteindelijk veliefd geworden op de Native American Flutes en Ocarina’s en besloot zijn hart te volgen en zich te verdiepen in de traditionele maak van deze instrumenten.

Nu heel wat jaartjes later maakt Denis prachtige fluiten en andere dingen uit hout. Hij verzameld sprokkelhout uit het bos zodat er geen hout gekapt hoeft te worden voor zijn fluiten. Zo blijft de natuur zo veel mogelijk intact zoals hij het zelf zegt.

Denis Diarov
Forest flute F
Denis Diarov
Ocarina - D# 2